Skip to main content

Gastblogger Els is op pad gegaan met Local Taste en deelt haar Bourgondische ervaringen met de Local Taste Beleving hier. Lees verder!

Breda heeft iets wat eigenlijk elke stad zou moeten hebben, Local Taste. Afgelopen week ben ik op pad geweest in Breda om dit te testen! Local Taste is een proeverij programma waarbij men bij verschillende lokale restaurants in Breda kan bezoeken en kennis kan maken met het restaurant.

Voorpret

De voorpret begint al wanneer je het pakket ontvangt. Je krijgt een super uitgebreid magazine met alle deelnemende restaurants en kun je dus al een beetje kiezen waar je heen wilt. Zo zijn er verschillende restaurants in het centrum, maar ook daarbuiten. Ideaal dus als je, net zoals ik, lekker het centrum in wilt of juist bijvoorbeeld een uitgebreide fietstocht wil maken. Daarnaast ontvang je bij het pakket ook 10 muntjes die kunt uitgeven bij de verschillende restaurants. Met deze muntjes heb je dan recht op de lekkerste hapjes, het enige wat er tegenover staat is dat je bij elk restaurant waar je heen gaat een consumptie neemt.

On the road

Ik koos om dit lekker op een zondag middag te gaan doen, uiteraard met passend gezelschap. Wij startte als eerst bij Baai, een echte lounge bar aan het water. Hier leverde wij twee muntjes in en kregen gewoon twee volwaardige borrelplanken! Ik had niet verwacht dat je voor twee muntjes zoveel kreeg. Lekker aan het water gezeten, maar het werd weer tijd om door te gaan naar de volgende. Na een korte wandeling kwamen we aan bij Holy Moly Hier merkte je wel dat het meer echt een restaurant was dan borrelgelegenheid wij waren er rond 17:00 en het was nog vrijwel leeg. Hier werden we verrast met een Thom Kha soep. In alle eerlijkheid was de smaak niet helemaal mijn ding, maar de bijgeserveerde gyoza daarentegen was goddelijk! Wij vervolgende onze reis naar Gaudim, een Spaanse restaurant. Dit was echt de verrassing van de avond, wauw! Ik heb echt een nieuwe favo spot gevonden in Breda. Wij zaten lekker buiten en er was genoeg bekijks (altijd leuk!). We kregen een super mooie borrelplank met allemaal Spaanse lekkernijen, dit was echt de kers op de taart. Uiteraard konden we natuurlijk niet naar huis zonder een lekker toetje, deze hebben we gehaald bij Gusti. Na het lekkere ijsje werd het tijd om huiswaarts te keren.

Oprecht, ik heb een super leuke dag gehad. Echt een aanrader om iemand cadeau te geven als je een leuk dagje uit wil geven.

Gr. Els