Skip to main content
Nieuws

Het enige echte interview met de dames van Alle terrasjes

By 20 mei 2021april 23rd, 2022No Comments

In het Enige echte Bredase kookboek vind je de eerste helft van het interview. Natuurlijk is niet alles bestemd voor de drukpers dus vind je hier het vervolg van het interview!

 

Hoeveel stops hebben jullie inmiddels gehad in Breda?
Bodine lacht, ik denk dat we zo’n 230 zaken zijn we binnengestapt! Bij 200 zaken zijn we toch zeker even blijven plakken! 

Hoe komen jullie de coronatijd door?
Wij merken niet zoveel van de Corona op dit moment. We maken het kookboek! Dit is in het leven gekomen door Corona. De dag nadat wij de eerste magazines hebben opgehaald ging de horeca in Lockdown. Daar hebben we de opstart gemist. In de zomermaanden toen de horeca open was, was het echt enorm leuk! Mensen maakte iedere dag story’s, deelden van alles en we kregen ontzettend veel positieve reviews! We zagen mensen in de stad met ons magazine en dat was zo’n geweldig gevoel! Tot de horeca weer dicht ging… We hebben de eerste editie van 6 maanden verlengd van oktober 2020 tot 2021. Maar de he horeca was in oktober nog dicht en nu (10-3-21) nog steeds… Dus geen proeverijtjes om te gaan halen! Geen nieuw magazine en geen nieuwe horecazaken. Dus we hebben nog wel een paar magazines over!  

Maar wat is nu eigenlijk jullie drijfveer?
De Local meer laten ontdekken in Breda. Dat ze uit hun comfort zone stappen en op ontdekkingsreis gaan in eigen gemeente. De mensen in Breda zijn heel trots en dat hoor en zie je aan alles, toch blijven ze wel hangen in gewoonten. Ze zijn trots op een stad die ze zelf niet kennen. We helpen ze daarom graag met het ontdekken van lokale plekken en producten.

Wat zijn jullie toekomstplannen? 
Mij lijkt het ontzettend leuk om een stagebedrijf te hebben en mijn kennis over te mogen brengen aan anderen.  

Bodine: Ik zou dolgraag vertellen op mbo-scholen dat je niet per se HBO nodig hebt om iets op te zetten. Iedereen zei dat tegen mij. “Je hebt HBO nodig om het te maken. Je bent niks zonder HBO.” Mij lijkt het leuk om studenten op het MBO te laten zien dat het zeker wel kan. Ik heb het ook niet makkelijk gehad… ADHD, druk koppie, struggles in de thuissituatie, iets snel beu raken, maar als je iets vindt wat je echt wil doen, dan kan je het! En dan gaat het zeker lukken! Oh, en als we daar een leuke gemotiveerde statigere aan over houden zou dat natuurlijk geweldig zijn!

Waar zijn jullie het meeste trots op? 
Thom en Bodine kijken elkaar lachend aan en Bodine neemt het woord. Ik besefte laatst dat ik wat meer trots mag zijn. Ik ben trots als het uitverkocht is, maar dan wil ik opnieuw naar de drukker. Natuurlijk was ik wel trots op het moment dat we het eerste magazine in handen hadden, maar heb ik had nog steeds niet het “JA! DIT IS HET!” Ik ben iemand die resultaten wil zien, ik wil zien dat mensen het gebruiken, dat het uitverkocht raakt. Maar daar zijn we nog niet. Hier kan ik zeker nog mij zelf in ontwikkelen en ik denk dat ik daarbij aan Thom een hele goeie heb.   

 Thom haakt in op het gesprek. Ik ben trotser op Bodine en mezelf dan op het resultaat. Wat wij hebben neergezet in een half jaar tijd is echt te gek. Ik ben dankbaar voor wat we hebben gedaan en heb hier veel uitgehaald. Bodine is dit ook, dat weet ik zeker. Ze ziet het alleen op een iets andere manier. Maar ben je trots op Local Taste Bo? ‘Ja zeker! Ik vind het hartstikke mooi en het staat als een huis. Het is een goed product.’

Waarin vullen jullie elkaar aan? 
Aan alles! Administratief/ financieel is helemaal Thom zijn ding. ‘Daar doet ons Bootje niks aan. Alleen de centjes opmaken vindt ze fijn’ 🤭Bodine is meer van het creatieve stuk. Ontwerpen, vormgeven etc. Commercieel en sales gericht zijn we allebei sterk. Hierin vullen we elkaar heel goed aan! Wat ik zeg vult Bo aan en andersom. Ideale combi!  

Wat is het lastigste van ondernemen? 

Dat het soms niet loopt zoals je wil antwoord Bodine. Maar dat is ook weer een uitdaging die weer nieuwe deuren opent. Het risicovolle vind ik juist leuk, hierdoor zijn succes des te specialer.

Thom verteld dat hij het een lastige vraag vindt. ‘Ik vind eigenlijk alles wel leuk!

We hebben wel veel geluk dat we elkaar zo aanvullen. Zo doen we de dingen waar we zelf goed in zijn. Ik denk dat de echt moeilijke en lastige dingen pas komen als je medewerkers hebt en groter bent. We weten nu wat we aan elkaar hebben. Het lastige is loslaten. Zelfs naar Bodine heb ik hier soms nog moeite mee.’   

Hoeveel tijd neemt het in beslag? 
‘Ik ben wel een uur of 50 aan Local Taste kwijt! Het zijn drukke tijden geweest met mijn baan in de zorg erbij. In de zorg werken om het geld in Local Taste te kunnen stoppen. Nu is dat gelukkig minder, dankzij Corona hebben we wel gas terug moeten nemen. Wat dus ook weer goed is geweest voor bepaalde dingen!’ verteld Thom.  

Bodine werkt naast haar vaste baan onegeveer 30 uur aan Local Taste. Ik werk elke avond na mijn werk en in het weekend voor Local Taste. Maar wanneer je doet wat je leuk vind voelt het nooit als werk! Dat klinkt cliché maar het is toch echt zo!

Kunnen jullie ervan leven? 
In ons hart wel en in onze buik ook. Maar financieel moet er steeds meer geld in. Gelukkig zijn we volop bezig met het kookboek waardoor we hopen dat we er in elkgeval zelf niets meer in hoeven te stoppen en dat het zelf kan blijven draaien.

Hoeveel boeken denken jullie te verkopen? 
De eerste druk wordt 2000 boeken. En die gaan op dit jaar! (2021) Mocht het boek ooit nog uitkomen.  

Wat ga je doen met je eerst verdiende miljoen? 
Thom: Iemand neerzetten die het een tijdje voor ons waarneemt en eens goed op reis! Genieten van het seizoen, feestjes, nieuwe plekken en landen. Met de dames van alle terrasjes naar het terras. Materieel boeit het niet zo veel. En bitcoins. Veel bitcoins 

Ik zou het leuk vinden om naast heel veel genieten en leuke dingen doen een marketingpromotiebureau opzetten. Dit hebben we met Local Taste gedaan en dit kunnen we ook met uw bedrijf.  

Welke doelgroep trekken jullie het meeste aan? 
‘Iedere werkende Bredanaar. Maar onze hoofddoelgroep is iedereen tussen de 21 en 35 jaar.’ Antwoord Thom.

 Welke emoticon past het best bij jullie?
Bodine voor Thom. Die met dat geile scheve mondje. Je bent echt een sjansbal met oprechte interesse! 😏 

Thom voor Bodine: Met de toeter! Altijd enthousiast en er altijd een feestje van maken. Als iets opgeleukt moet worden moet Bodine komen!   

Wat vinden jullie van het grote succes van Alle Terrasjes? 
Op deze vraag reageert Bodine meteen enthousiast ‘Ik vind het echt oprecht een superleuk idee!’ Waarop Gwen en Irma direct inhaken ‘Als alles weer open gaat gaan we direct verder!!!’