Skip to main content

Kasten vol met fotoalbums en videobanden, ik weet niet beter dan dat de camera een deel van het leven was. Op vroege leeftijd liep ik al met een fotocamera in mijn handen, op de middelbare school liep ik met een videocamera (met bandjes) rond. Toen was het nog speciaal als je een moment had vastgelegd, nu is het eerder de norm.

De visie is echter veranderd, het is niet enkel meer het vastleggen van een moment, het is het vertellen van een verhaal. Het is een kunstvorm. En na een korte studie op het Grafisch Lyceum besloot ik dan ook alles voor de kunst te gaan doen. Dit leidde tot de oprichting van mijn eigen media bedrijf in 2017. Eerst vanuit het standpunt van een portretfotograaf, maar dat werd meer en meer zakelijk.

Nu heb ik een fotostudio in hartje Breda en ben ik veelal bezig met het vertalen van de passie van ondernemers. Local Taste is daar een goed voorbeeld van. Elk restaurant heeft zijn eigenzinnigheden en stukje trots. Ik heb de taak gekregen om dat te vertalen naar een pakkend plaatje. Zoals de chefkok dat doet met de presentatie van zijn gerecht.

Het mooiste is misschien nog wel de diversiteit aan foto’s die dit oplevert. Van snaarstrakke interieurfoto’s tot prachtige portretten. Alles om het magazine te maken tot meer dan zomaar een blaadje, maar hopelijk een mooie aanvulling voor iemands boekenkast.

Joshua Giovanni – Mister Motel