WIE ZIJN WIJ?

Local Taste: Een uitgeverij met hart voor de horeca!

Sinds 2019 maken wij samen met de horeca en de stad de mooiste en lekkerste producten. Wij werken samen met lokale ondernemers en voorzien de locals van eerlijke, lokale en heerlijke producten.

Hoe is Local Taste ontstaan?

Bodine groeide op in de horeca, haar ouders liepen ertegen aan dat marketing en promotie vaak onbetaalbaar is en niet meetbaar. Hier moest een oplossing voor bedacht worden. Na dat haar idee (Local Taste Magazine) werd afgekeurd tijdens haar opleiding ondernemerschap op de hogeschool, belde zij direct Thom op. Thom grapte namelijk vanaf dag één dat hij aandelen wou kopen. Toen Bodine voorstelde om samen het avontuur aan te gaan, nam hij deze kans met beide handen aan. Vanaf 1 juli 2019 is Local Taste officieel ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel en is het Bourgondische avontuur begonnen.

Vlak na de inschrijving werd Joshua Giovanni benaderd, een goede vriend van ons beide die telkens weer prachtige foto’s weet te schieten. Vanaf dag één is Joshua verantwoordelijk voor alle foto’s en het design van de kookboeken en magazines.

Ze zeggen wel eens dat je nooit een bedrijf moet beginnen met je beste vrienden, maar wij kunnen ons niets beters wensen.

Maar wie zijn wij nu eigenlijk?

Ons Team

Bodine van de Looij

Geboren en getogen in Eindhoven, verliefd geworden op Breda en woonachtig in de provincie Utrecht. Een gedreven ondernemer van 26 lentes jong met hart voor de horeca, maar waar komt die liefde voor ondernemen en de horeca vandaan?

Als klein meisje rende ik door de zaken van mijn ouders en leerde ik mijn eerste biertjes tappen. Ik werd bij veel dingen betrokken en hielp regelmatig een handje mee in de zaak. Gaande jaren zag ik en ervaarde ik hoe leuk, maar ook hoe zwaar het kan zijn om een eigen horecazaak te hebben. Terwijl ik de flyers en posters ontwierp op Windows96 voor het restaurant, trok de “reclame” wereld mij steeds meer. Dit heeft ertoe geleid dat ik een grafische en vervolgens marketing gerichte opleiding ben gaan volgen. Je voelt hem al aankomen… 1 + 1 = 2. Door de ervaring van thuis, de hekelpunten en mijn liefde voor design en commerciële marketing is Local Taste ontstaan!

Sinds september 2021 werk ik volledig voor mezelf. Hierdoor kan ik me volledig focussen op Local Taste. Ik krijg enorm veel energie van het samenwerken met mijn vrienden, de horeca, de Locals en samen met hun heerlijke en mooie producten te ontwikkelen en uit te geven. Ik kan me niets beters wensen, dit is mijn passie!

Thom van den Bossche

Vanaf kleine jongen ben ik al actief in de horeca. Hier heb ik veel ondernemers met passie mogen zien werken. Zij hebben mij ieder hoekje van de horeca laten ervaren. Met veel plezier begon ik aan de koksopleiding. Ik merkte tijdens de opleiding dat ik de meeste energie kreeg van sociale processen en iets te kunnen betekenen voor een ander. Dit wilde ik buiten de horeca gaan ontdekken en ben na de koksopleiding gaan studeren in de zorg. Al snel kreeg ik de kans om als zelfstandige zorgprofessional aan de slag te gaan. Bakken aan energie kreeg ik ervan. Toch bleef de horeca kriebelen. Dat heeft het altijd gedaan. Ik wilde er iets mee, maar niet meer zelf in de keuken staan. Maar wat dan wel? Dat werd al snel duidelijk toen in mijn beste vriendin Bodine leerde kennen. Snel volgde Local Taste! Dolgelukkig wordt ik er van. De horeca helpen om de Locals de weg naar hun prachtige zaken te laten vinden én Bourgondische kookboeken samen met een stad te mogen maken. Ik heb mijn plekje helemaal gevonden.

Joshua Giovanni

Geboren met handen vol vingerverf, creatief in hart en nieren.
Al vanaf kinds af aan was ik bezig met tekenen, schilderen, fotografie en muziek.
Nu ben ik inmiddels begin 30 maar nog altijd doe ik het liefst die dingen die me toen al bezighielden. Want of het nou gaat om het fotograferen van interieurs of gerechten, het vormgeven van het Local Taste magazine en kookboek, of het maken van liedjes voor op Spotify. Ik doe het met liefde. Want zoals de chef-kok de liefde in het eten stopt zo maak ik met liefde de foto’s van diezelfde prachtige gerechten.  Daarom ben ik in 2017 gestart met Mister Motel. Met mijn bedrijf probeer ik doormiddel van fotografie, video en audio die liefde van ondernemers om te zetten in een tastbaar geheel. En ik hoop samen met Local Taste zo nog vele mooie verhalen te mogen vertellen.