Dit interview is afkomstig uit Het Enige Echte Bredase Kookboek: 076 gerechten.
The Social Chef neemt je graag mee en vertelt je over onze stadsbeiaardier van Breda. Het het gerecht laat hij Breda letterlijk van boven zien.
Paul Maassen is dé stadsbeiaardier van Breda, 30 jaar oud, zoon van Jacques Maassen (oud-stadsbeiaardier van Breda). In 2012 heeft hij het namelijk van zijn vader over mogen nemen.
Paul is iedere dinsdag- en vrijdagochtend te vinden boven in de toren van de Grote Kerk en zorgt ervoor dat alle Bredanaars mogen genieten van de mooie klanten die de klokken van de toren in zich hebben. Op 65 meter hoogte, bij de wijzerplaten, speelt hij dan op het carillon. Inmiddels is hij ruim 8 jaar stadsbeiaardier van Breda.
Al vanaf dat hij een kleine jongen was, deelt Paul de passie voor het carillon samen met zijn vader. Tijdens de schoolvakanties beklom hij vaak samen met Jacques de 350 treden van de toren om dan vervolgens te genieten van de muziek die zijn vader ten gehore bracht. Op de achtergrond hoorde hij zijn vader spelen en keek dan als kleine jongen over de gehele stad uit. De klokken veranderden deze stad en maakten de stad dé Parel van het Zuiden. Hij moet de mensen hebben zien genieten op de terrassen, marktkooplieden die met plezier hun waar verkochten en fietsers die meefloten met het geluid van de klokken.
Als The Social Chef kan ik daar nog steeds elke dag van genieten. Telkens weer wanneer je die treden van de toren betreedt, heb je dat magische gevoel. Helaas is de vader van Paul, tevens zijn voorganger als stadsbeiaardier, al enkele jaren geleden overleden. Maar ik hoop dat Paul nog een lange tijd voor heel Breda zal blijven spelen en het beroep en de kennis van zijn vader zal overdragen op jullie. Ik vind het namelijk te gek dat hij als stadsbeiaardier in hét symbool van Breda mag spelen om de Bredanaars te verbinden. Ik vind dat hij letterlijk zorgt voor een positief geluid in de samenleving.
Met dit gerecht (uit Het Enige Echte Bredase Kookboek: 076 gerechten) wil The Social Chef (Danny) ook jou een stukje positiviteit meegeven en je van het prachtige uitzicht laten proeven. Als je uit de raampjes kijkt van Paul zijn werkplek kun je gigantisch ver kijken. Je ziet de verschillende marktkramen, de restaurants, kroegen, maar ook scholen en het ziekenhuis. Die straten zorgen voor verbindingen en ontmoetingen in de stad. Dat wil The Social Chef je laten proeven en laten zien. Hiervoor heeft The Social Chef een gerecht met meerdere lagen gemaakt waarin diverse componenten verwerkt zijn zoals vis, groenten en fruit. De dagelijkse heerlijke dingen die je in de straten van Breda normaal kunt eten en halen.
Proef de verbinding en positiviteit en geniet tevens van de favoriete muziek van Paul Maassen! Dit voorgerecht symboliseert wie Danny vindt dat Paul Maassen is. Eet smakelijk!
Benieuwd naar het voorgerecht wat The Social Chef heeft gemaakt? Je vindt het recept in Het Enige Echte Kookboek: 076 gerechten.