Beschrijving
Het enige echte Zeeuwse kookboek vol Zeeuws trots!
Samen met de horeca Zeeland presenteert Local Taste het enige echte Zeeuwse kookboek vol echte Zeeuwse gerechten. Haal Zeeland in huis en kook de Zeeuwse sterren van de hemel, gewoon vanuit je eigen keuken. Deze culinaire parel zit vol overheerlijke recepten, rechtstreeks uit de keukens van Zeeuwse horecazaken. Van Michelinster tot eetcafé, in dit bijzondere kookboek vind je alles wat Zeeland te bieden heeft.
Ontdek naast de overheerlijke recepten ook de bijpassende dranksuggesties voor ieder gerecht. Van verfrissende cocktails en bier tot heerlijke wijnen en prachtige cocktails. We leiden je moeiteloos naar lokale topproducten, om je gerechten die finishing touch te geven.
Deelnemende horecazaken:
De 100 Zeeuwse gerechten komen niet zomaar ergens vandaan. De onderstaande horecazaken hebben meegeholpen met het samenstellen van dit kookboek:
À Boire | Amable Kamperland | Auberge des Moules | Bakker Boer | Bar Goed Perkpolder | Bierbrouwerij Vermeersen | Bistro Chez Pierre | Bistro in den Koning | Bistro Le Maire | Bistro Zeelandia | Blendbrothers | Bombaai | Brasserie Céleste | Brasserie de Deu-Braek | Brasserie de Lindeboom | Brasserie de Zeester | Brasserie Maritime | Brasserie Westbeer | Brood- en Banketbakkerij Sonnemans | Brouwerij KEES | BRU17 | Bruist | Café de Zak | CAISSON | Compagnie Surf en Turf | De Appelaere | De Babbel | De Baeckermat | De DAM | De Kluizenaer | De Koffietuin | De Kromme Watergang** | De Loods | De Visbar | De Viskêête | De Werf | De Zeeuwse Schatkamer | De Zeezot | Dockside | d’Ouwe Smisse | Eet- en Drinckerij Nobel | Eetcafé-Hotel de Molenhoek | Eeterij Juno | Eva’s Passie | Fonteyn | Grand Café met Shmaak | Grand Café ’t Getij | Het Bonte Hert | Het Stadshuis | Hostellerie Schuddebeurs | Hotel Café Restaurant de Kroon | Hotel de Zwaan | Hotel- Restaurant de Schelphoek | Huys van Roosevelt | Kale & de Bril | Karrewiel | Klok’uus | La Trinité | Lafayete Bistro en Catering | Landgoed Rijckholt | Loods Tien | Mia’s | Moio Beach Club | Museumbrasserie Het Vijfde Caisson | Nolet’s Vistro | Pannenkoekenhuis ’t Kabouterke | Pier 7 Zandpaviljoen | Pitnick | Proef Zeeland | Proeflokaal de Kleine Schorre | Restaurant Brasserie Stelleplas | Restaurant Codium | Restaurant Dallinga | Restaurant De Heerenkeet | Restaurant de Schaapskooi | Restaurant de Vijverhoeve | Restaurant de Vriendschap | Restaurant de Zeeuwse Kust | Restaurant Dell’arte | Restaurant Dennenbos | Restaurant JuNa | Restaurant Katseveer* | Restaurant Landlust | Restaurant Meliefste* | Restaurant Mezger | Restaurant Morille | Restaurant Oranjeplaat | Restaurant Scherp | Restaurant Spuiplein 41 | Ristorante il Gallo | s Lands Welvaren | Scheldebrasserie de Landing | Schodu | Seafarm | Searoop | Slot Oostende | SOIF | Spetters* | St. Jacobs Café | Strandclub Zee | Strandhuys de Vrijbuyter | Strandpaviljoen Dok 14 | Surf-Inn | t Oliegeultje | t Packhuys | t Vlasbloemeken* | Theetuin ‘Bij ons Tuus’ | “Uitspanning “Cadsandria” | Uitspanning de Houtzaagwerf | Wijngaard ’t Biezenhof | Wijnhoeve de Kleine Schorre | Zeeuws Genieten bij Iris | Zeeuwse Oase
Goed om te weten:
- 100 Zeeuwse recepten van 100 Zeeuwse horecazaken
- Unieke dranksuggesties van lokale drankkenners
- Verrassende cocktailrecepten
- Vega(n), lactose-, gluten- en suikervrije opties: gerechten voor iedereen
- Perfect voor de hobbykok én ik-gooi-alles-in-de-magnetron-kok
David –
Wauw! Keer op keer worden we weer verrast door horeca Zeeland. Het blijft een feestje uit dit kookboek te koken.